La Punta del Hidalgo duminica este la fel ca la Curmătura Ştezii din Sibiu. Adică plin de maşini, de oameni şi de grătare cu mititei. Bine, aici, în Tenerife, pe malul Atlanticului, mai mult cu carnea de capră, miel şi peşte, dar aţi prins voi ideea. Oamenii, majoritatea localnici canarios şi foarte puţini turişti, ies pe promenada de lângă piscina naturală sau merg cu maşina vreo trei kilometri mai spre nord, aproape de Los dos Hermanos, unde fac focul şi prăjesc carne, ascultă muzică, pescuiesc şi râd mult.

Diferenţa faţă de Curmătură este că după încheierea picnicului nu rămân gunoaie în urmă. Toată lumea-şi duce resturile la tomberon, care este plantat exact unde ai nevoie de el. Bine, mai vezi un ambalaj de ceva pe plajă, printre stânci sau aiurea, dar nu-i o regulă.

Asta era pe la ora 18, când "parcarea" se cam golise
În bazarul de lângă Atlantic gablonţuri de toate felurile, din pietricele, piele, metale semipreţioase şi scoici. Nu foarte ieftine, dar nici exorbitant de scumpe (ex. brăţară din piele pe suport metalic, dintr-aceea care se mulează pe mână, 25 de euro, da' faină rău)
Câţiva motociclişti canarios poposiţi lângă promenada din Punta de Hidalgo

[nggallery id=24]

Una din multele piscine din Tenerife umplute natural, de apă oceanică, la maree

Join the Conversation

2 Comments

  1. Mmm as vrea si eu la gratar chiar si fara mici dar musai cu bere!
    Ce faceti dragii mei? Vad ca tu Jeanina ai peripetii cu mosnegi nemti dar sper ca esti bine acum.

  2. Inca o data multumiri ptr „ghidul” exceptional pe care ni-l oferiti prin Tenerife!

    E de mare ajutor sa fi la curent cu ce e acolo,iar pozele completeaza fff bine toate informatiile pe care ni le oferiti!
    Multa fericire!Va urmarim indeaproape!

Leave a comment

Lasă un răspuns