Lumea este mică, foarte mică, ca o nevastă de pitic de mică. Nu zic asta pentru că am întâlnit aici o grămadă de români şi na, când pleci din ţară într-un loc exotic precum Tenerife, te gândeşti că nu mai sunt mulţi români ca tine, care au emigrat tocmai la tropice. Zic că lumea e mică pentru că încep să-mi întâlnesc cunoscuţi pe aici. Cum mergeam eu zilele trecute pe promenada din Las Americas, de cine dau cu ochii? Frans Verhoeven. Strig „Frans, tu eşti?”. „Hei, da, Jeanina, ce mai faci?” zice şi el după câteva secunde de buimăceală.

Frans Verhoeven este cunoscut tuturor celor care au o treabă cu motociclismul, cu rally raidul, cu raliul Dakar sau cu Cyril Despres. Că Frans, pilot olandez de rally raid, a fost mult timp pilot de uzină KTM şi i-a ţinut coada la Dakar lui Despres. Acum e în curtea bavarezilor de la BMW şi testează/concureză pentru ei. Înainte de a ajunge în Tenerife, pentru 10 zile de vacanţă cu familia, a participat la Raliul Dubaiului, etapă din campionatul mondial de rally raid soldată, din nefericire, cu abandon pentru el (s-a spart motorul, pur şi simplu… deh, mai bun KTM-ul, zic io).

Pe Frans l-am cunoscut Lisabona, în 2007, pentru startul raliului Dakar, l-am reîntâlnit la noi în ţară, la Zărneşti, la ceva curse de enduro şi motocros, apoi la endurocross la Mediaş şi la Sibiu, şi la Red Bull Romaniacs. Valoarea lui de pilot este incontestabilă (spre exemplu la raliul Dakar 2009 a câştigat două etape şi a terminat cursa pe locul 8), iar omul este de toată isprava. Mi-a dovedit-o şi acum, în Tenerife.

PieS: A zis că se gândeşte dacă să ia nişte lecţii de surf… Hi hi, fain, păcat doar că în Las Americas nu prea sunt valuri săptămâna asta iar el cu nevasta şi copiii pleacă luni în Belgia, acolo unde locuiesc.

Mai jos aveţi o poză cu Frans în timpul etapei din Dubai, fotografie luată de pe saitul lui personal.

Leave a comment

Lasă un răspuns