(post programat de sâmbătă seara; în acest moment suntem la surf, în Punta de Hidalgo)

A şaptea ediţie a târgului de alimente din insulele Canare a avut loc pe 17 şi 18 aprilie în Los Cristianos, lângă port, şi a adunat zeci de producători canarioţi care şi-au desfăşurat marfa într-un cort gigant. Produse multe, de toate felurile, de la dulciuri şi verdeţuri, la mezeluri şi vinuri, toate produse prin metode ecologice, scoase la vânzare dar şi la degustare.

Sâmbătă, cam pe la ora 19 când am ajuns noi, nu mai erau degustări la multe standuri, dar am apucat să gustăm miere de palmier (9,50 euro borcanul mare, de 800), o bucăţică de plăcintă cu mere şi miere, nişte cârnaţi negrii dulci (1,50 euro suta de grame), sos de usturoi cu migdale şi brânză de La Gomera. Alte chestii interesante pe care n-am apucat să le simţim gustul au fost marmelada de cactus la 3,50 euro borcanul mic, de 500 de grame, şi tonul de Fer, care ton presupun că n-are nimic în plus faţă de pate-ul de ton pe care l-am mâncat noi miercuri, după surful din Los Cristianos.

Dar cum nu ne-am săturat aşa cum credeam şi foamea ne era cam mare, Dan a făcut cinste cu chorizo de porc la grătar (2 euro cârnatul). Bun, da’ parcă mai bun ar fi fost un cârnat de Pleşcoi, mâncat în faţă la Muzeul Ţăranului Român, în Bucureşti.

Miere de palmier, miere de flori de munte de pe Teide, miere de cactus, miere de castane şi multe alte tipuri canariote de miere

[nggallery id=22]

Leave a comment

Lasă un răspuns