Băh, ce mulţi demenţi sunt în lume.

Era aseară, pe la 18.30, în faţă la Lo Squalo. Dan a pornit maşina ca să mergem la târgul de alimente din Los Cristianos (următorul post programat este despre asta), motorul Jumperului trebuie să se încălzească vreo 10 minute înainte de plecare, şi eu cu Seb tocmai ne urcasem în maşină. Dan nu ştiu unde umble, era la Dino sau prin zonă. Cum stam noi liniştiţi, iese un ins la vreo 65 de ani din restaurantul chinezesc de lângă Squalo şi vine spre maşină cu o faţă foarte furioasă. Se apropie de geamul şoferului care era deschis la jumătate, loveşte puternic cu palma în portieră şi începe să urle în nemţeşte. Nu am înţeles cuvintele pe care le-a zis, dar esenţa este că îl deranja zgomotul motorului şi voia să-l oprim.

Speriată de furia cu care a dat năvală peste noi, îi spun că noi o să plecăm, să se calmeze. Lucru care l-a înfuriat peste limite, că a deschis portiera cu ochii bulbucaţi şi a încercat să se urce în maşină peste noi, să facă habar nu am ce. Eu fără minte mă bag în el şi-l împing afară din maşină, el se prinde de volan, eu încerc să-i desprind mâinile, el urlă, eu nu mai ştiu ce mai făceam, aaa da, ţipam la Seb să ia cheia din contact, nemernicul întinde mâna să ia el cheia, Seb apucă s-o ia, eu împing în neam, neamţul continuă să urle cu venele de la gât umflate şi tot roşu ca un rac. Enervat la culme cu toate că motorul fusese oprit îmi apucă mâna stângă şi mi-o răsuceşte aşa cum ne răsuceam noi mâinile când eram copii mici şi proşti şi credeam că asta înseamnă arte marţiale. Moment în care eu nu m-am mai împotrivit că doar ce puteam face, să mă reped cu mâna dreaptă ca să-i dau o scatoalcă în mandibulă? Asta mai lipsea, să mă bat cu moşul. Noroc că unul din ospătarii chinezi care se uitau ca la circ a decis că e momentul să ia atitudine şi a venit să tragă de neamţ să se oprească, că altfel dementul îmi rupea mâna.

A plecat bombănind în restaurant şi după ce s-a calmat, a început să râdă a batjocură spre noi. Când Seb s-a dus să-l ia la rost şi  a mai venit şi Dan, a dat-o la-ntors şi şi-a cerut scuze. Nevastă-sa spunea şi ea ceva de genul că a băut, să-l înţelegem iar chinezii se luau de Seb şi de Dan că cu ce drept au intrat ei în restaurantul lor ca să le supere clienţii. Marş măh, împuţitule, clientul tău cu ce drept a intrat într-o maşină care nu-i aparţine?

Nu a fost chemată poliţia pentru că deh, aşa au zis ceilalţi proprietari din zonă, să nu le facem probleme chinezilor cu poliţia. Proprietari care stăteau cu mâinile în sân când moşneagul cel dement făcea ca toţi dracii şi trăgea de mine ca apucatul. O lume nebună de tot.

*post scris şi programat de sâmbătă seara

Join the Conversation

7 Comments

 1. Asta-i rasplata pentru limbile gretoase pe care le tragea barbatu-tau sau ce-ti este chelul, cu care esti prin Tenerife, nematului Johannis din Sibiu, ca in rest, talent la scris …nema!

  1. Măi Dane, ce lupu te doare de nu poti tu sa dormi de limba mea si ce fac eu cu ea? Totusi in privinta lui Her, faci o confuzie. Sa auzim de bine, ca rasplata nu vine aşa cum crezi tu.

 2. Ar trebui macar sa va fi oferit chinejii un meniu gratis ca nu ati chemat politia. Dar in definitiv, de ce sa n-o chemati daca lumea se poarta urat? O luam de la inceput cu „romanasii obisnuiti sa ia suturi in cur fara sa reactioneze si zic: se poate si mai rau” ? Pe ei si pe mama lor. Nesimtitii trebuie sa plateasca. Macar v-ati fi asigurat un an de sedere cu despagubirile de la Kraut.

  1. Chinezii mai că erau să ne ia la bătaie că ce avem de ne luăm de clienţii lor.
   Chestia cu poliţia trebuia să se întâmple, dar proprietarii de pe acolo, printre care şi Dino, au insistat să nu sunăm, să nu facem probleme în cartier. De căcat. Şi azi, marocanul Ali, care vinde pantofi lângă chinez şi care nu a ridicat niciun deget să intervină, ba mai mult a insistat şi el să nu sunăm la poliţie, ne zice: „De ce nu aţi chemat poliţia?”

 3. … si mai traieste!!!pai daca pune mana pe Ahiloasa careva cheama el politia daca mai apuca!

 4. eu m-am distrat teribil sa citesc povestea, e scrisa cu umor, simpatica. cat despre mos…e clar ca era un frustrat.

Leave a comment

Lasă un răspuns