De azi într-o săptămână suntem ocupaţi. Nu, nu cu munca cum ar trebui eu mai ales să fiu, ci plănuim să mergem în nord, să ne cunoaştem insula. Ca să avem şi un motiv temeinic, ne-am acreditat la turneul de golf Tenerife Ladies Open, organizat la „El Campo de Golf de Buenavista del Norte”, una dintre etapele cele mai importante alte Turneului European de Golf pentru doamne şi domnişoare.
Am citit despre turneu întâmplător, când răsfoiam presa pe net şi am zis de ce să nu încercăm. Am trimis un mail, am primit formularele şi le-am completat după cum urmează: eu din partea emigrantintenerife.info şi oradesibiu.ro, ca blogger, reporter şi fotograf, Je ca redactor şef la emigrantintenerife.info iar Dan ca redactor şi fotograf tot din partea emigranţilor. Peste doar o oră am primit pe mail documentele cu care ne vom ridica legitimaţiile. Cu ele avem asigurat locul de parcare, masă în sala de presă şi accesul la Wi-fi.
Cum nu prea avem habar de golf, pentru că iniţierea la care speram din partea lui Florin, instructorul care i-a pus prima oară în mână crosa de golf şi lui Johannis, nu a mai avut loc până la plecarea maestrului în Ibiza, ne documentăm pe net cam ce e cu sportul acesta nobil şi cine îl joacă la nivel profesionist. Dan spune că a mai jucat şi are chiar şi echipament cu tot cu crose.
Până una alta, etapa Ladies European Tour – LET din Tenerife care se va desfăşura între 1 şi 4 iulie în Buenavista Norte, are înscrise în concurs nu mai puţin de 126 de jucătoare profesioniste de golf, din 25 de ţări. Normal, cele mai multe, adică 21 sunt din Anglia, dar vor fi şi jucătoare de golf din ţări precum Slovacia, Coreea sau Thailanda. Este a zecea ediţie a Open-ului din Tenerife şi fiind ediţie aniversară, valoarea totală a premiilor este de 275.000 de euro, că  e criză şi in afară de Guvernul insular, sunt cam răruţi sponsorii. Etapele cu cele mai mai fonduri de premiere în acest an (dar cred că este o regulă) sunt în Franţa – € 2,215,850 şi Anglia – € 1,704,500. Totuşi etapa din Tenerife are fonduri de premiere peste media de 200.000 de euro la aceste turnee şi are faima ei pentru câmpul de golf pe care se joacă.
El Campo de Golf de Buenavista del Norte a fost desenat de Severiano Ballesteros, cel mai bun jucător de golf al Spaniei până în prezent, cu cel mai bogat palmares, retras oficial din competiţii în urmă cu patru ani. Câmpul de golf cu 18 găuri a fost inaugurat în 2003 şi este spectaculos. Are o lungime de peste 6 kilometri, două lacuri legate printr-o cascadă şi este aşezat foarte aproape de coastă, ceea ce crează jucătorilor senzaţia că dacă lovesc prea tare mingea, ar putea-o trimite în Oceanul Atlantic.
Cică sunt nişte peisaje incredibile iar numele municipiului lângă care este aşezat câmpul de golf, Buenavista, (Vedere bună) chiar asta spune, locul fiind botezat aşa de către conquistadorii spanioli care au ajuns pe insulă.
Preţurile pentru cei care vor să joace golf sau să ia cursuri la Buenavista del Norte mi se par accesibile şi rezonabile, deşi nu sunt cele mai mici de pe insulă.(dacă vă interesează le găsiţi AICI).
Cam asta ar fi de spus la prima vedere, de acasă, despre locul în care vrem mergem săptămâna ce vine şi sunt convins că va fi o experienţă inedită, cu poze şi amintiri pe măsură. Până atunci, căutăm de muncă pentru mine apoi plajă şi iar plajă, că Je e liberă până luni.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Bravo , foarte bine documentat articolul .
    Din ce vad eu pe harta , zona unde se afla terenul de golf este in partea vestica a insulei , gresesc ?

Leave a comment

Lasă un răspuns