Sunt femeie şi înţeleg femeia. În mare parte. Că în postul ăsta fac referire la unul din aspectele pe care nu le pricep când vine vorba de mintea întortocheată şi cu trilioane de cotloane ascunse ale femeii. Rochia de mireasă. De acord, trebuie să fie vedeta nunţii, bijuteria coroanei, centrul atenţiei, bla, bla, faching bla. Da’ oricum arată ea (bineînţeles, nu mă refer la o rochie chicioasă de se vede de pe lună ce chicioasă este), o rochie de mireasă este vedeta nunţii, bijuteria coroanei, centrul atenţiei, bla, bla, faching bla. Pentru că este, pur şi simplu. Într-o mare de rochii colorate de gală, de micuţele rochii negre şi de costume şi papioane sobre, rochia de mireasă se distinge şi este în centrul atenţiei. Chiar dacă mireasa este urâtă ca spuma de leşie, tot e vedeta nopţii, că e mireasă şi e îmbrăcată într-o rochie de mireasă.

Dar femeia ce face? Desfăşoară o adevărată căutare a graalului când vine vorba să-şi cumpere rochia de mireasă şi pentru ea este o profanare orice cuvânt care denigrează vânătoarea ei de alb. Şi o luăm pe Rambo, soră-mea, care-şi face nunta în august. Cred că a văzut sute de rochii, dar spune că nu-i place niciuna. Aia e prea încărcată, aia e prea simplă, aia e mulată rău, aia e prea înfoiată, aia are bretele, aia n-are bretele, aia nu-i albul care trebuie, aia mă face să par grasă, aia e pentru ţâţe mici, etc, etc, etc, etc…  În asemenea război, e indicat ca bărbatu’  să nu se bage. Că dacă-l scapă gura şi spune un „nu poţi să-ţi înfăşori o perdea pe tine şi să-ncheiem socoteala?“ şi-a dat foc la acoperiş.

E clar ca bună ziua că gusturile nu se discută, da’ dacă mie-mi plac vreo duzină de rochii dintr-o sută, nu e ceva în neregulă cu tine când nu-ţi place chiar niciuna? Mă rog… Dragă femei, dragă Rambo, gândeşti prea mult, te complici prea mult. Lasă-te în voia simţurilor şi nu mai raţionaliza pân la lună şi-napoi. Rochia perfectă nu există. Cum nici bărbatul ideal nu s-a născut încă şi perfecţiunea nu se află pe acest pământ. Aşa că îmbracă naibii o rochie şi dacă trei oameni, în care nu sunt incluşi vânzătorul şi soţul,  îţi spun că-ţi vine bine, atunci ţi-ai găsit rochia de mireasă. Rochia de vis.

Pozele-s făcute la târgul de nunţi de la împăratul romanilor la care Seb a mers cu mare interes. Şi a făcut şi un reportaj pentru adevărul despre rochia de vis. 😀 Foarte tare.