Aseară ne-am găsit primul job. Nu-i cel mai bine plătit, dar nu trebuie să ne gândim la bani şi la cantitatea lor când noi nu avem nici trei zile încheiate aici. Deci jobul nostru este de PR. Cei care au mai fost pe insule, ştiu despre ce e vorba. Pentru ceilalţi, fac un mic sumar. PR-ul unui restaurant, bar, club trebuie să stea în faţa localului sau pe aleea unde este traficul pietonal mai mare şi să atragă clienţi înăuntru. Cu un pliant pe care sunt trecute ofertele locului, cu un zâmbet şi cu câteva vorbe, îl convingi pe turist să aleagă taman restaurantul tău, îl conduci înăuntru şi la sfârşitul zilei primeşti un salariu fix plus procent pentru fiecare om adus.

Iar jobul nostru este la un bar în care cântă o trupă de rock. Barul se cheamă Sax, este în centrul lui Las Americas, e al unui sârb pe nume Goran şi munca noastră începe din seara asta. Deci lucrurile stau aşa: lucrez de la ora 20.30 la 24, primesc 10 euro pe seară fixul şi 0,50 de euro de client adus. O seară lucrez eu, o seară Seb. (fac socotelile şi cred că mai puţin de 30 de moşnegi englezi nu conving să intre la şaturi gratis şi rock laif)

Sax Bar nu e singurul local din Las Americas care-şi caută PR. Am mai văzut vreo trei baruri şi restaurante cu afişe în faţa uşii pe care scrie că angajează PR. Dacă ne mai găsim încă unul de noapte cu care să alternăm, ne-am scos. 😀 Nu-i un job pe care să îmbătrâneşti, nici nu vrem, e un loc de muncă care te pune în legătură cu viaţa în Tenerife, te ajută să-ţi intri în ritm, să te acomodezi, să te relaxezi, să te pui la punct cu limbile vorbite aici. Barul oferă băutură gratis PR-ului iar restaurantul, mâncare. E genul de job în care englezii fac carieră… dacă-i băutută gratis, e locul de muncă perfect.

Aseară când am discutat cu Goran (care a vizitat de mai multe ori România şi-i plac femeile din Iaşi), am rămas vreo oră să ascultăm trupa. Ce să zic, am murit şi am ajuns în rai. Sunt doar trei în band, un negru bătrân la tobe, un englezoi filfizon la bas şi o gagică tatuată la clape, dar cântă demenţial piese din repertoriul Metallica, AC DC, Pink Floyd, Dire Straits… Genial şi nimic mai mult.

PieS: Vodafon  ruming internet e o mare hoţie. Ţac-pac, tam-nesam a ajuns la vreo zece Mb transfer de date… Gata, folosim doar netul de la „birou” (barul Lo Squalo), modemul Vodafon doar în situaţii de maximă urgenţă. Fac, trebuie să plătim şi factura, au sunat din ţară impacientaţii de la Vodafon, că ce facem, unde suntem…

Join the Conversation

No comments

 1. Buna Jeanina, iti urmaresc blogul de cateva zile si vreau sa va urez Felicitari in aceasta alegere a emigrarii. Nu stiu daca Seba isi mai aminteste de mine, am lucrat impreuna la Monitorul acum ani de zile…N-am stiut ca se poate emigra si in Tenerife, dar oricum, ma bucur foarte mult pt voi; noi am emigrat acum 5 ani in Canada, mai exact in Vancouver si pot sa-ti spun ca este cea mai buna alegere pe care am facut-o; entuziasmul de care vad ca dai dovada o sa te ajute sa te adaptezi foarte repede; inceputul va fi mai greu, ca orice inceput de altfel), insa pot sa-ti spun ca merita si in foarte scurt timp o sa incepeti sa aveti foarte multe realizari. Locul este superb! cand ai timp poti intra si pe blogul meu (unde normal, o sa gasesti informatii si despre vancouver:)
  Va urez mult succes si salutari lui Seba!

 2. Salut! Bravooo pentru optimism! Astept in continuare doar vesti bune de la voi!

 3. Eram sigura! Sa fie intr-un ceas bun. Ma uitam din 10 in 10 minute pe mail sa vad cand postezi ceva nou. Si uite ca ai postat si ne-ai scris numai vesti bune. Va tinem punmii in continuare. La mai mare!

 4. stiam eu ca o sa va descurcati! felicitari! vb in engleza cu potentialii clienti? asta am facu t si eu mult timp pt cioco! dar esti in alta tara,insa eu nu stiam bn engleza,mai repede rusa,fr. in rest numai de bine! dc vrei sa comunici gratis,mi-a zis marius de necc.poate va ajuta! dureaza un pic adaptarea si aPOI sunteti bastinasi!

 5. Nu ne cunoastem dar sunt mandra de voi, habar n-ai cat ma bucur pentru voi. Felicitari, sunteti bestiali…mai nou mi-am molipsit si colegii de la munca sa-ti urmareasca blogul si cu totii se gandesc la emigrare. Va pup si noroc. Besos si cat mai multi clienti!

 6. Felicitari! Ne pare bine pentru voi ca v-ati descurcat! Va uram noroc in continuare! Sa va mearga tot asa!

 7. Bravo!
  Mult succes in continuare :), ma bucur sa aflu ca lucrurile incep sa se aseze si ca sunteti bine.

 8. Cum spunea Nicolle mai sus, binele pe care îl găsiţi pe unde mergeţi ne deschide nouă, celor din ţară, o aşa poftă de emigrare … Succes în continuare, sunt alături de voi cu sufletul, că fizic nu cred că voi ajunge vreodată în locuri atât de frumoase şi cu oameni atât de primitori! Vine el şi jobul mai bine plătit, dar dacă aveţi mâncare şi băutură în fiecare seară, ce vă mai trebuie şi bani?

 9. Roxana: Seb îşi aminteşte de tine. 🙂 Mulţumim tare mult pentru încurajări, contează enorm pentru noi.

  Aniela: Optimism este, şi când n-o mai fi, facem. Trebuie să meargă, unde au reuşit alţii, reuşim şi noi. Azi, în supermercado ne-am întâlnit cu o ciurdă de români. Veniţi la muncă în Tenerife, fericiţi, toate cele.

  Sins: Veşti bune mereu. Şi când vor fi rele, vom găsi şi o parte bună.

  Maria: În engleză. Cu italienii nu am cum să mă înţeleg, cu nemţii nici atât, dar cu englezii e ok. La Seb e mai simpu şi cu italienii, că el se exprimă destul de fluent în italiană. Acum ne omorâm cu spaniola.

  Nicolle: De aici până în România, atât de mult îţi mulţumim. 🙂

  Diana: Vorbele tale sunt plăcute inimii mele.

  A & A: Să ne meargă! La voi cum mai merge cu lichidările de stoc?

  Corina: Mulţumim pentru că eşti alături de noi.

  Sorin: Şi ţie îţi mulţumim că eşti alături de noi. Deocamdată nu am găsit PR şi la restaurant, e un post la un restaurant chinezesc, dar patronul e chiar mai naşpa decât sârbul nostru.

 10. La noi cu lichidarile de stoc merge parca sta! Dar nu ne dam batuti! Invatam limba spaniola, incercam sa ne interesam ce acte ne trebuie pentu rezidenta, urmarim piata virtuala si pe cea a locurilor de munca, si asa mai departe… Voi v-ati gindit sa va depuneti actele pentru rezidenta temporara?

Leave a comment

Lasă un răspuns