Aseară ne-am găsit primul job. Nu-i cel mai bine plătit, dar nu trebuie să ne gândim la bani şi la cantitatea lor când noi nu avem nici trei zile încheiate aici. Deci jobul nostru este de PR. Cei care au mai fost pe insule, ştiu despre ce e vorba. Pentru ceilalţi, fac un mic sumar. PR-ul unui restaurant, bar, club trebuie să stea în faţa localului sau pe aleea unde este traficul pietonal mai mare şi să atragă clienţi înăuntru. Cu un pliant pe care sunt trecute ofertele locului, cu un zâmbet şi cu câteva vorbe, îl convingi pe turist să aleagă taman restaurantul tău, îl conduci înăuntru şi la sfârşitul zilei primeşti un salariu fix plus procent pentru fiecare om adus.

Iar jobul nostru este la un bar în care cântă o trupă de rock. Barul se cheamă Sax, este în centrul lui Las Americas, e al unui sârb pe nume Goran şi munca noastră începe din seara asta. Deci lucrurile stau aşa: lucrez de la ora 20.30 la 24, primesc 10 euro pe seară fixul şi 0,50 de euro de client adus. O seară lucrez eu, o seară Seb. (fac socotelile şi cred că mai puţin de 30 de moşnegi englezi nu conving să intre la şaturi gratis şi rock laif)

Sax Bar nu e singurul local din Las Americas care-şi caută PR. Am mai văzut vreo trei baruri şi restaurante cu afişe în faţa uşii pe care scrie că angajează PR. Dacă ne mai găsim încă unul de noapte cu care să alternăm, ne-am scos. 😀 Nu-i un job pe care să îmbătrâneşti, nici nu vrem, e un loc de muncă care te pune în legătură cu viaţa în Tenerife, te ajută să-ţi intri în ritm, să te acomodezi, să te relaxezi, să te pui la punct cu limbile vorbite aici. Barul oferă băutură gratis PR-ului iar restaurantul, mâncare. E genul de job în care englezii fac carieră… dacă-i băutută gratis, e locul de muncă perfect.

Aseară când am discutat cu Goran (care a vizitat de mai multe ori România şi-i plac femeile din Iaşi), am rămas vreo oră să ascultăm trupa. Ce să zic, am murit şi am ajuns în rai. Sunt doar trei în band, un negru bătrân la tobe, un englezoi filfizon la bas şi o gagică tatuată la clape, dar cântă demenţial piese din repertoriul Metallica, AC DC, Pink Floyd, Dire Straits… Genial şi nimic mai mult.

PieS: Vodafon  ruming internet e o mare hoţie. Ţac-pac, tam-nesam a ajuns la vreo zece Mb transfer de date… Gata, folosim doar netul de la „birou” (barul Lo Squalo), modemul Vodafon doar în situaţii de maximă urgenţă. Fac, trebuie să plătim şi factura, au sunat din ţară impacientaţii de la Vodafon, că ce facem, unde suntem…