Plecăm în Tenerife. Pe 8 martie, că atunci avem zborul. Pe 9 suntem acolo. Ieri, înainte să trimitem foile cu demisiile, am cumpărat biletele de avion. Vorba cu „plecăm în Tenerife“ nu e de azi, de ieri, că de când suntem împreună ne gândim să ne mutăm acolo. Iar acum am şi luat hotărârea. Ne ducem de aici, ne ducem în ţări mai calde, mai luminoase, mai însorite, mai civilizate, mai plăcute. Şi vom trăi la tropice. Uai, ce tare! Parcă nici nu-mi vine să cred. Nu ştim ce vom munci acolo, nu ştim din ce ne vom câştiga existenţa, nu ştim cât de bine va fi, nu ştim spaniolă. Da’ nu-i tare? Să pleci în lume fără nicio certitudine dintr-asta palpabilă, doar cu credinţa că va fi bine? Oricum, de foame n-o să murim. Între oameni suntem, doar nu plecăm pe marte.

Ce avem. Biletele, pe care am dat 440 de euro. Mai avem 1.000 de euro lichizi, bani luaţi de pe motocicleta mea de motocros, suzuki RM 125. O ţineam la circuitul de la ciolpani şi când am plecat din bucureşti, la începutul lui 2008, am lăsat-o acolo. Cu gândul s-o aduc la sibiu, ori s-o vând. De adus n-am adus-o, doamne, n-am mai făcut motocros de secole, dar cineva a cumpărat-o, în cele din urmă, cu 1.500 de oiro. Bun. Deci 1.000 plus cu ce mai rămânem din salariile de pe februarie şi poate reuşesc să vând şi bicicleta până plecăm, egal un stoc de 1.500.

Deci ne începem o viaţă nouă cu 1.500 de euro. Ăştia o să ne asigure două luni de cazare, cheltuieli de întreţinere şi mâncare. Timp în care trebuie să reuşim să ne găsim ceva munci, mai multe sau mai puţine. Nu contează prea mult, în esenţă să avem din ce trăi. Fotografii pentru surferi ori turişti, făcut reţele, spălat vase sau şters parbrize, cules banane sau prins şopârle. Ceva în genul. 😀

Plecăm cu wizz de la cluj, escală în barcelona şi apoi continuăm spre tropice cu vueling airlines. Aterizăm pe aeroportul din nordul insulei Tenerife, aeroporto de los rodeos, şi de acolo spre sud, unde plouă mai rar.

Passenger info
Title       First name            Last name
MR         SEBASTIAN           DAVID
MS         JEANINA               VLAD

Flight details
Flight No.  Departs from   Departure date     Arrives in         Arrival date
W6 791 Cluj Napoca  08. Mar 2010 17:20  Barcelona T2  08. Mar 2010 19:20
W6 792  BarcelonaT2 21. May 2010 21:10 Cluj Napoca      22. May 2010 00:55

Going Out
Barcelona 11:15 – Tenerife North 13:45 T1
Flight number: VY3210
Tuesday, 09 Mar 10

Coming Back
Tenerife North 13:40 – Barcelona 17:50
Flight number: VY3211
Thursday, 20 May 10

First name            Away flight seat     Return flight seat
Sebastian David    Allocate                 Allocate
Jeanina Vlad         Allocate                 Allocate

Acum. Biletele costă 440 şi nu mai puţin pentru că Seb a insistat să luăm dus-întors. El e mai practic, vrea să ştie că după două luni în Tenerife, dacă nu ne merge sau dacă nu ne place, prin vreun motiv sau altul, şi vrem să ne întoarcem, măcar să avem biletele plătite. Ca să nu mai stăm cu grija banilor de avion. Apoi. Chiar dacă o să ne meargă, sau mai ales dacă o să ne meargă, tot trebuie să ne întoarcem la sibiu. Ca să lichidăm tot. Să vindem frigiderul, maşina de spălat, a doua motocicletă a mea. Să evacuăm apartamentul în care stăm acum şi a cărui chirie o s-o plătim pe martie, aprilie şi mai. Să ne încheiem socotelile, pe scurt. Oricum, o să vă ţin la curent. Pas cu pas. Ca să punem pe tapet cum se face o emigrare fără plan elaborat. 🙂