Ăsta este un post scurt despre pisicile din Tenerife. Sunt multe. Da’ multe rău. Nu mă refer la pisicile cu stăpân, care şi ălea-s multe, ci la cele vagaboante. Şi atât de multe ce sunt încât până şi pe stâncile din port au ajuns să locuiască. În Puerto Colon, pe digul ce mărgineşte portul spre sud, spre Las Americas, în fiecare seară găseşti mâncare de pisici împrăştiată pe pietre şi castronaşe cu apă. Pe lângă, trei-patru pisici.

Am două nelămuriri legate de această situaţie. Unu. Cum de pescăruşii de Atlantic nu mănâncă crănţănele de pisică. Şi doi. De unde atâta bunătate pe nişte bieţi mateloţi canarioţi (mă rog, şi alte naţii) de se îngrijesc zi de zi de nişte picici ce-şi fac veacul prin cartier.

PieS: Trebuie neapărat să vi-l pârăsc pe Seb. Când am ajuns acasă şi Ciceo ne aştepta cuminte pe terasă, ghiciţi ce-a scos el din buzunar. Dap, grănţănele de la pisicile din port. Seb a furat din mâncarea (prea multă) a bietelor pisici vagaboante.

PieS 2: Aici e nebunie curată, de abia pot să mă concentrez. Suntem în barul Lo Squalo şi e seară de meci, joacă Fiorentina pacă cu nu ştiu cine. Oricum, e plin de italieni, iar dacă spun că-s zgomotoşi, nu-i de ajuns ca să vă faceţi idee de vacarmul de aici.

Join the Conversation

No comments

 1. Am vazut un reportaj in care , pe nu stiu ce insula( o fi fost tenerife), pisicile erau sacre si erau multe de veneau turisti numai ca sa le vada!!! Ia vedeti voi pe cine deranjati !
  Sa stiti ca exista cursuri de spaniola gratuite pt. imigranti si centru de plasare forte de munca pt. imigranti.Poate ca va ajuta, ca nu cumva sa auzim ca vi se termina banii si nu sunte-ti foarte bine, pt. ca reusita voastra, inseamna si reusita noastra! Deci bafta multa la REUSITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Poate vagaboande, nu „vagaboante” ca tot afirmi pe site-ul tau „Mandru ca scriu corect romaneste”. Ai schimbat si topica romaneasca , inversezi cuvintele in propozitie ca si cum ai traduce textual din engleza. Nu stiu ce ziarista ai fost in Sibiu cu „frangleza” ta! Sigur „grantanelele” luate de la pisicile „vagaboante” nu au fost pentru voi?

 3. A&A, aici pisicile cred că nu-s foarte respectate, în ciuda mâncării la discreţie din port. De ce zic asta? Sunt foarte speriate, de parcă au primit mulţi bocanci în burtă. Ori o fi felul lor mai circumspect.
  Legat de cursurile de spaniolă, total gratuite?! Super, unde? Că noi am găsit doar cu bani.
  Centrul de plasarea forţei de muncă nu e ca-n basm, am dat peste el. Te pune să faci cursuri, cursuri care nu-s deloc gratuite, şi apoi eşti la fel de imigrant şi cu şanse la fel de puţine de angajare ca la venire, pentru că şomajul este foarte mare pe insulă. Numai că ai diplomă de calificare într-un sector al muncii. 🙂 (avantajul, singurul, este că înveţi forţat spaniola).

  Dan, scuză-mi frangleza. Iar dacă nu poţi s-o scuzi, nu prea am ce-ţi face. Puterea e în mâinile tale. Iar răutatea ta e gratuită.

Leave a comment

Lasă un răspuns