Ăsta este un post scurt despre pisicile din Tenerife. Sunt multe. Da’ multe rău. Nu mă refer la pisicile cu stăpân, care şi ălea-s multe, ci la cele vagaboante. Şi atât de multe ce sunt încât până şi pe stâncile din port au ajuns să locuiască. În Puerto Colon, pe digul ce mărgineşte portul spre sud, spre Las Americas, în fiecare seară găseşti mâncare de pisici împrăştiată pe pietre şi castronaşe cu apă. Pe lângă, trei-patru pisici.

Am două nelămuriri legate de această situaţie. Unu. Cum de pescăruşii de Atlantic nu mănâncă crănţănele de pisică. Şi doi. De unde atâta bunătate pe nişte bieţi mateloţi canarioţi (mă rog, şi alte naţii) de se îngrijesc zi de zi de nişte picici ce-şi fac veacul prin cartier.

PieS: Trebuie neapărat să vi-l pârăsc pe Seb. Când am ajuns acasă şi Ciceo ne aştepta cuminte pe terasă, ghiciţi ce-a scos el din buzunar. Dap, grănţănele de la pisicile din port. Seb a furat din mâncarea (prea multă) a bietelor pisici vagaboante.

PieS 2: Aici e nebunie curată, de abia pot să mă concentrez. Suntem în barul Lo Squalo şi e seară de meci, joacă Fiorentina pacă cu nu ştiu cine. Oricum, e plin de italieni, iar dacă spun că-s zgomotoşi, nu-i de ajuns ca să vă faceţi idee de vacarmul de aici.