De Dan-Calu, amicul meu motociclist care trăieşte de câţiva ani în Tenerife, v-am vorbit prima dată aici. Apoi, când eram în febra pregătirilor de emigrare, am scris că m-a dezamăgit atitudinea lui la aflarea veştii că ne mutăm în Tenerife. Puţin mai târziu, când eram în aeroport în Barcelona şi aşteptam cursa spre insulă, v-am zis că Dan a sunat şi ne-a întrebat pe ce aeroport aterizăm şi al ce oră, ca să vină să ne aştepte.

De cum am aterizat, lucrurile au stat altfel de cum îmi imaginasem. Adică din nesuferitul care fusese pe messenger la aflarea despre migrarea noastră nu mai era niciun strop. Dan care ne-a aşteptat la aeroportul Tenerife Norte era altul şi înclin să cred că am vorbit cu altcineva atunci, la sfârşitul lui februarie. Ideea este una singură: Dan ne-a fost şi ne este cel mai bun prieten de când am ajuns în Tenerife, pe 9 martie. În prima seară pe insulă ne-a condus la o pensiune ieftină, a doua zi ne-a dus cu maşina să vedem locuinţa pe care o găsisem pe net, a vorbit în spaniolă cu agenta imobiliară în locul nostru, ne-a prezentat cunoştinţelor lui, a garantat pentru noi la primul nostru job, cel de PR, şi câte şi mai câte.

Deci nu numai că nu este deranjat de venirea noastră aici (de ce-ar fi, pân la urmă, cum am mai spus, e loc pentru toţi, chiar sunt munţii ăştia goi, atât de mult loc mai este), dar este şi foarte săritor să ne uşureze traiul pe insulă. „Dacă vă trebuie ceva, să-mi ziceţi. Aveţi nevoie de o masă? Un scaun? Vă trebuie o bicicletă? Mai am şi o papaia, dacă vreţi, v-o dau!”

Unu şi cu unu fac doi, recunosc că m-am înşelat asupra firii lui, am greşit (deşi pe mess a fost un adevărat urâcios). Aşa că Dan-Calu se încadrează, pân la urmă, în categoria celor care ne-au sprijinit în demersul nostru. Dane, să trăieşti! Îţi mulţumim!

Join the Conversation

No comments

 1. Dan-Calu se distreaza toata ziua? Sau il intalniti voi doar in timpul liber? Starneste invidia oamenilor stresati :)) Ba placa, ba surf… relaxare toatala!

 2. pai bulan… te ai inselat total din tara… cand am vb cu voi si inca erati in tara mi a cazut netu. acuma stiti cum merge aici. si apoi dimineata am plecat in bajamar si dos hermanos vreo 3 zile park. si cand te am sunat tocmai ma uitasem prin mail(pe care il citesc rar ca s pe liste de discutii de la mai multe forumuri si e mereu plin) si intamplator ti am descoperit mesajul. si azi aveam un elev pt private lesson de surf si am uitat de el ca erau valuri blana in piscina. saracu m a asteptat pana acu juma de ora. ahorita:)

 3. pt brunette
  placa de surf e sub mine…in pozele de jos . si pt ca e o placa de fibra de 7.2 si eu am 80 de kg nu are destula flotabilitate . deci daca nu ma misc e sub apa. pt a se vedea ceva la greutatea mea ar trebui sa fie un longboard de cel putin 8.6

 4. totul depinde de experienta ta.si evident de ce ti place. valuri lungi, valuri perete, de inaltime mare sau mica, longboard, shortboard, fish sau malibu(minimalibu). de exe aici e un tip din africa desud care se da cu un 5.4 sau 8(nu mi aduc aminte) si are 140 de kile(doar muschi) si pe valuri mari cu o gramada de intoarceri.deci e relativa treaba. eu acum folosesc o placa watsay cu varful ascutit, de 7.2 cu grosimea de 2 si s f multumit pt nivelul meu. azi am dat un wipe out super tare. traducerile termenilor specifici cam suna aiurea in romana da s pe aproape

 5. Pai experienta=0… dar e o chestie pe care as dori sa apuc sa o fac (candva), m-am gandit sa intreb pe cineva care cunoaste live treaba, nu din carti.
  PS. scuze de cometariul off topic, curiozitatea mea nu prea are legatura cu blogu’… n-as vrea sa folosesc cometariile pe chestii oarecum off topic..
  Mersi de raspuns si daca am putea discuta pe un mail ar fi mai indicat.

Leave a comment

Lasă un răspuns