Războiul nostru cu fostul proprietar continuă, dar date fiind evoluţiile de pe front, am schimbat tactica şi am abordat o metodă mai pacifistă.

Asta şi pentru că între timp am realizat că proprietarul, mafiotul italian nu va scoate niciodată banii pe care el nu i-a văzut, ca să ne plătească nouă garanţia de 180 de euro. Cel puţin dacă e să-i dăm credit, el nu a văzut garanţia şi susţine că a fost tras la rândul lui pe sfoară de Merlin şi agenţia fantomă pe care o reprezintă. La ultima întâlnire cu el, a rămas să o sun eu pe Marilina, (cum mi-am notat-o în agendă), şi să avem o întâlnire în trei pentru că lui nu-i răspunde. Asta dupa ce a tot sunat-o de faţă cu mine.

Mie mi-a răspuns, că am sunat tot de la public şi m-a purtat cu vorba că trebuie să ceară acordul şefei ei şi bla bla, dar la întâlnire a refuzat să vină, pentru că între timp, pe lângă piciorul pe care îl avea rupt din aprilie şi-a rupt şi o mână. În plus s-a mutat din Island Village Heights, în Adeje, lucru care ne-a dat puţină încredere în Giancarlo, că nu minte cu privire la ţeapa lui.

În cele din urmă, Marilina mi-a spus verde în faţă ca nu poate să ne mai dea fianza înapoi pentru că nu am respectat contractul, adică nu am anunţat cu o lună înainte că plecăm…ori noi am plecat când s-a terminat, aşa că logic e să primim garanţia. Am tot buchisit la contractul ala şi concluzia a fost că avem dreptate, aşa că ne-am regrupat forţele şi o luăm pe alte căi.

Nu e chiar cea mai perfectă spaniolă, că e un Google Translate adaptat..dar înţelege ea..

Azi dimineaţă i-am trimis tipei cu care am corespondat din România pentru închirierea studioului din San Eugenio un mail de „întâmpinare”. Bănuim că ea e ceva şefă la agenţia fantomă. Dacă nu răspunde, îl presăm pe proprietar să aflăm datele agenţiei, pentru că altfel… nu ne putem plânge la Poliţie decât de el, ca semnatar al contractului.

În aşteptarea răspunsului şi a unui telefon de angajare în urma CV-urilor pe care le-am tot depus, azi facem o excursie cu Titsa la Costa del Silencio, să facem niscai snorkeling, scufundări şi că dăm la peşte. Amănunte deseară.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Daca agentia din Romania nu va ajuta sa rezolvati situatia, scrieti aici numele (agentiei).
    O sa le facem putina publicitate pe internet si poate le trimitem si o urare din partea unei firme de avocatura.

    1. Agenţia e de aici, nu e din România:) E agenţia pe care am contactat-o când eram încă în România, pe unul dintre site-urile cele mai mari cu anunţuri de închirieri, din Spania. Publicitate negativă le putem face pe enalquiler.es şi se pare că îi doare, pentru că au percutat şi mai trag de timp până în 15 iulie, când zic că ne vor da banii.
      Rămâne de văzut. Avem răbdare.

Leave a comment

Lasă un răspuns