Sunt la El Squalo şi n-am aparatul de fotografiat la mine ca să fac poză la pagina din Diario de Avisos cu anunţurile de la mica publicitate cu locuri de muncă (asta ca să păstrez iniţiativa de a vă aduce la cald joburile din insula Tenerife ce apar în presa scrisă). Dar fac o trecere scurtă în revistă, sărind por supuesto ofertele de „angajare” în urma cursurilor de calificare.

O pensiune caută personal pentru mai multe posturi, un restaurant din La Laguna caută ospătar experimentat, un magazin din zona sud caută vânzătoare, un bar din Los Cristianos caută tot ospătar, o cofetărie din El Camison vrea neapărat băiat italian (probabil e job de PR, că nu scrie altceva), primăria din Adeje are 5 posturi pentru personal auxiliar în administraţie şi 20 de posturi pentru poliţia locală (ăstea sunt posturi la care nu au acces rezidenţii, ci doar cetăţenii spanioli), primăria din Arona scoate 32 de posturi pentru administraţie şi 6 pentru poliţia locală, o puşcărie (nu scrie care) are nevoie de personal, salariul este de 2.000 de euro luna (la fel ca şi la primărie, trebuie să ai cetăţenie spaniolă ca să accezi la posturi de la stat) iar  SCS (adică Servicio Canario de Salud) scoate la concurs 600 de posturi pentru paznici.

Apoi, mai e un job de frizer – nu e precizată zona, loc de muncă la făcut curăţenie în locuinţe private (salariul iniţial de 900 de euro), job pentru îngrijitori de copii (baby sitting acasă şi în parcurile pentru copii), job de dulgher şi job de electrician, se caută instructor auto, şofer cu carnet pentru vehicule oficiale (salariul de 1.500 de euro), telefonistă şi recepţionistă pentru SCS. În Diario de Avisos mai sunt şi clasicele anunţuri de „câştigi 1.500 de euro muncind acasă”.

Vedeţi că multe se repetă faţă de ce era săptămâna trecută, cam tot pe timpul ăsta. Asta înseamnă că nu s-au ocupat. Dar apar şi altele noi care, chiar dacă nu sunt mare lucru, sunt totuşi locuri de muncă pe insula eternei primăveri, locuri de muncă care te pot ajuta să trăieşti bine în Tenerife.

Join the Conversation

4 Comments

  1. Noi suntem instructori auto aici, pentru toate categoriile, dar crezi ca angajeaza rezidenti? Sau e doar conditia sa stii limba? Si sofer ar fi bine…si chiar orice:P

    1. Bănuim că toată lumea are o şansă, dar limba e esenţială într-o meserie în care trebuie să comunici mult.

  2. la posturile de paznici … aia multi . 600 parca ai zis ? ai idee care ar fi cerintele si cum pot sa aflu mai multe lucruri ?ca m-as baga pandar.!:)

    1. Păi Cătă, am scris în articol că toate locurile de muncă de la stat (primărie, penitenciar, poliţie, guardia civil) sunt doar pentru cei care au cetăţenie spaniolă. Iar asta se poate obţine după 5 ani de rezidenţă în Spania.

Leave a comment

Lasă un răspuns