Duminică, piaţa agroalimentară din Adeje, la 5 kilometri de San Eugenio. Agromercado Adeje.

La piaţă în Tenerife toţi producătorii agricoli zâmbesc. Absolut toţi îţi zâmbesc sincer, că vrei doar să te uiţi, să guşti papaia sau să cumperi o jumătate de kilogram de orice. Aşa de liniştiţi sunt, parcă nici n-ar fi oameni. Plus că nu vezi unu să se uite urât la tine că-i faci poză, sau, mai rău, să-ţi spună că n-ai voie să-i fotografiezi şi că poate-ţi dau una în cap de nu te opreşti (aşa cum mi s-a întâmplat în piaţa Cibin, din Sibiu). Ba chiar lumea te-ntreabă cu speranţă în glas dacă eşti de la „periodico”, mulţi iau poziţia de drepţi şi o legumă-n mână şi-ţi cer să-i mai fotografiezi o dată. Iar dacă n-ai făcut poză unui stand, strigă-n glumă după tine să te-ntorci să-i pozezi şi pe ei. E fain, e intim, te fac să te simţi binevenit.

Câteva chestii despre preţuri. Sunt mai mari şi unele aproximativ egale cu cele din supermarketuri. Şi, deşi majoritatea zic că legumele nu-s tratate chimic, e loc mare de îndoială. Spre exemplu roşile, care au un gust aproape la fel de bun ca cel al roşilor de vară din Oltenia, se fac aici numai în solar (unde se păstrează şi o umiditate constantă… fără solar, ar „exploda” de la atâta soare). Morcovii sunt la fel ca pe pieţele noastre: mici şi zbârciţi de eşti sigur că au crescut fără îngrăşăminte la cât de urâţi sunt, şi mari şi graşi, care singurei, doar cu apă şi soare, n-aveau cum să se facă.Bananele sunt mici şi sunt macho. Ălea macho sunt cele lungi şi costă 3,80 euro kilogramul iar cele mici sunt bananele baby, costă între 1 euro şi 1,40 euro.  Ceapa verde este foarte scumpă, 1,35 legătura de 5-6 fire (bine, firele sunt ditai firele, o grămadă de pulpă). Pătrunjelul 0,60 euro legătura, busuiocul, la fel, dovleceii 1,20 iar papaya 1,40 euro.

Join the Conversation

No comments

 1. Este un patante dulce, adică cartof dulce. Mărimea medie este cam la jumate din ce are ţăranul în mână, dar se întâlnesc şi exemplare gigante.
  Deci da, ai ghicit. 😀

 2. chiar ca zambesc sincer 🙂 mie aici la piata obor mi-e si greata sa intru…tigani, mizerie, mirosuri, ca sa nu mai zic ca mi-am luat si jigniri deoarece am indraznit sa ating o cutie goala din greseala si am mai avut si neobrazarea sa-mi cer scuze in aceeasi secunda. mult succes in aventura voastra!

 3. Uf! Ne-am linistit! Toata ziua ne-am gindit la voi si abia asteptam sa ajungem acasa sa vedem vesti de la voi. Ne bucuram ca sunteti bine si e de bine daca munciti.Frumoasa piata marfa frumoasa si nu mi s-a parut mai scumpa decat la noi.Spor la treaba si asteptam vesti in continuare!

 4. ai facut multe foto,ca sa redai pulsul de acolo.ma bucur nespus cand citesc. e ca si cum am citi stiri calde de la fata locului.

 5. …va zic si eu mult mult mult noroc acolo. Va urmaresc asa in fiecare zi,..mai exact astept cu nerabdare sa vad ce ati mai facut ….si tot ce imi doresc acum e sa va pot saluta intr-o zi…fata in fata…
  sa nu va dati batuti…aici nu se mai intampla nimic …adica nimic de care sa va pese…se mai scumpeste o benzina..s.a.m.d…deci..de aici din romania..salutari…terminat…

 6. Andreea, dap, cunoaştem, pieţarii de românia sunt nişte animale foarte rele. Da’ foarte rele! Aici e aşa relaxare, aşa îngăduinţă şi toleranţă de te miri de unde. Iubesc canarioţii! 🙂

  A & A, când nu am timp să postez sau să ajung la bar la net la voi mă gândesc, că nu v-am mai dat nicio ştire de aici. La voi în primul rând, pentru că veniţi pe insulă şi sunteţi avizi de cât mai multe informaţii de pe insulă. Vă înţeleg perfect. Spor!

  Bogdan drăguţule, nu dau 50-ul… Dar ţi-l pot împrumuta când ne vedem la Santa Cruz! 😀

  Maria, să ştii că aşa este. De multe ori sunt obosită să fac poze sau, ceea ce e şi mai „greu”, să selectez şi să editez fotografii pentru blog. Dar vreau să fac asta şi-mi place s-o fac, pentru voi şi pentru mine.

  Alina, când veniţi în vacanţă, facem un grătar românesc pe terasa noastră, cu ceafă de porc, frigărui, dovlecei şi peşte. 🙂 Spuneţi doar când sunteţi aici! (aici preţul benzinei este scăzut şi tot mai scade… e undeva pe la 0,75 de euro).

Leave a comment

Lasă un răspuns