De azi vă aducem pe blog anunţurile de la mica publicitate din Diario de Avisos cu ofertele de muncă din Tenerife. Noi ne ţinem să fie rubrică zilnică, da’ dacă nu găsim ziar într-o zi la Squalo sau la Mc Donald’s, vă e clar că dăm skip to next day. 😀

Locurile de muncă pe care le pun azi aici sunt din ziarul de miercuri, 21 aprilie, că aseară n-am găsit în Squalo ziar de pe 22. Acum, cât timp voi citiţi acest post, eu sunt la muncă, pe Playa Duke şi Seb se ocupă de publicarea articolelor pe blog (iar acest articol e scris aseară, cât timp Seb o enerva pe Ciceo).

După cum veţi vedea, dacă daţi click pe poze şi le măriţi, pe insula Tenerife e nevoie de câţiva ospătari, cameriste, grădinari, şoferi pentru maşini oficiale, nu ştiu ce înseamnă asta (post plătit cu 1.500 de euro), bibliotecari şi portari la primărie (asta e clar pentru spanioloi şi canarios) şi vreo câteva sute de posturi ca personal auxiliar în sistemul sanitar, care sunt însă cam fictive, pentru că este vorba defapt de cursuri, la fel cum e şi cu restul anunţurilor, care oferă tot cursuri de calificare pentru diverse meserii, cum ar fi controlor de trafic la aeroport, instalatori, bomberos (pompieri), pentru Guardia Civil, poliţie, instructor auto, ajutor în penitenciar şi educator. Promisiunile sunt mari, dar cred că sunt doar de scos bani aceste cursuri.

No, ce ziceţi, vă coafează?

Join the Conversation

2 Comments

  1. Mai exista cateva surse de cautat job-uri si online:
    http://www.infojobs.net/
    http://www.trabajar.com/
    http://empleo.elpais.com/
    http://www.manpower.es/
    http://www.adecco.es/

    Banuiesc ca voi deja le cunoasteti, dar cei care va urmaresc pot fi interesati.
    Spania se confrunta cu o problema grava in sectorul muncii, avand mai mult de 20% somaj. Cu toate acestea, cei care sunt specializati in IT, profesionisti, au o experienta demonstrabila, vorbesc spaniola au o sansa mult mai mare de a obtine un job intr-un scurt timp.
    Din pacate inafara de domeniile unde nu este o cerere mare fara acoperire, totul merge pe relatii, recomandari si prietenii. Sansa cea mai mare de a pune mana pe un job aici este pe langa insistenta si o atitudine pozitiva – un cerc mare de prieteni localnici(nu conteaza prea mult nationalitatea, poate mai mult ar conta vechimea sederii, Spania fiind o tara multiculturala cu milioane de emigranti)

    Va doresc succes si sa nu va dati batuti,
    Stefan

  2. Mulţumim tare mult, îngeraşule, mereu eşti gata să ajuţi lumea. Asta trebuie să facă un îngeraş, nu?
    🙂

Leave a comment

Lasă un răspuns