Cina numărul trei cu Angelo a avut loc aseară la restaurantul „Los Abrigos” din orăşelul pescăresc cu acelaşi nume. După ce săptămâna trecută Angelo ne-a scos la un restaurant din Las Americas care s-a dovedit a fi cel mai prost restaurant din Tenerife, acum s-a revanşat ducându-ne în acelaşi loc unde am mâncat langostinele teribile la începutul lunii aprilie.

De data asta doar noi trei, eu, Seb şi Angelo. Totul a fost minunat, calamarii la fel de fragezi şi de delicaţi ca data trecută, salata cu avocado – grozavă, sosurile (cel de usturoi, cel cu ardei roşii şi cea cu alge) pline de savoare, papasul dulce deşi nu la fel de gustos ca prima dată (cred că aveau alt tip de cartofi acum) şi peştele – foarte bun. Seb a mâncat capriglia, o arătare monstruoasă cu mulţi dinţi şi ditai gura, iar eu salmoneta, un peşte mic şi roşu, dulce şi cu ceva oase. La final, o delicioasă cremă de lapte cu ou şi aromă de vanilie şi scorţişoară care se cheamă „leche asado” adică lapte fript/copt.

Deşi eu şi Seb suntem doar pentru a doua oară la acest restaurant, tot personalul s-a purtat cu noi de parcă eram clienţi foarte vechi şi loiali. Şi e minunat să ţi se vorbească aşa, te simţi între prieteni, atmosfera este incredibilă. Pentru că la un restaurant nu contează doar mâncarea. Ce mai este de apreciat la restaurantul cu peşte proaspăt din Los Abrigos este promtitudinea cu care toate se întâmplă. De parcă bucătarul, ospătarul, şeful de sală şi patronul restaurantului sunt cu toţii în mintea ta şi văd ce-ţi doreşti (că vrei să mănânci cât mai repede, că încă ţi-e sete, că te grăbeşti să pleci şi vrei rapid nota).

Angelo a ţinut să aleagă personal peştii şi să dea instrucţiuni cum îi vrea gătiţi

La doar un minut după ce Angelo a ales peştele din lada rece, au venit antreurile: papas, sosurile, puii de calamar pe grătar şi salata. S-a terminat sticla de apă minerală, în secunda doi a apărut alta plină. S-a eliberat o masă lângă geam, doi ospătari imediat ne-au mutat lucrurile de la masa de lângă uşă, cam singura găsită liberă de Angelo când a telefonat cu 20 de minute înainte să ajungem pentru a rezerva locuri. Am mai cerut altă farfurie cu papas, ospătarul a venit cu ea în 30 de secunde. Am terminat antreurile, doar un semn de la Angelo au aşteptat ca să aducă felul principal. Am ales desertul din meniul de dulciuri şi în 2 minute era la mine pe masă. Am cerut nota de plată, imediat a apărut ospătarul-spirt şi ne-a adus-o. A dat Angelo o hârtie verde-verde de o sută de euro, într-o jumătate de minut s-a întors restul (vreo 39 de euro). Adică aşa promptitudine la un local n-am mai întâlnit ABSOLUT pe nicăieri.

Un alt plus pentru acest restaurant este că gătesc după metodele vechi, ale bătrânilor pescari. Asta păstrează felurile de mâncare simple şi pline de savoare. Şi încă o mare bilă albă de la mine este că ei nu s-au aliniat tendinţei, aceea de a oferi clienţilor peşte de cultură. Nu, ei gătesc şi vând doar ce prind pescarii lor, în larg, cu două bărcuţe vechi şi ponosite.[nggallery id=34]

Dacă ajungeţi în Tenerife, că vreţi să emigraţi în Insulele Canare sau veniţi doar în vacanţă, cina la restaurantul „Los Abrigos” din Los Abrigos (sud-estul insulei Tenerife) este neapărat un „must do”.

Join the Conversation

6 Comments

 1. Arata foarte gustos ce mancati voi acolo! Cred ca o sa facem si noi o cura de mancare oceanico-insulara cand venim!
  Avem o intrebaruta!voi folositi buletinele sau pasapoartele!?Ca noi ne-am trezit ca nu avem pasapoartele valabile si dureaza o luna sa le schimbam si niste banuti pe care mai bine ii folosim la altceva! Multzumim anticipat pt. informatie.Speram sa ne vedem in curand!

  1. Noi am folosit paşapoartele, dar merge şi cu cartea de identitate. NU ştiu la NIE daca se iau in considerare buletinele. Dar stiu ca daca platesti taxa de urgenţă, paşaportul e gata într-o zi.

 2. Mult’am pt. info. 3 zile ,da si un milion in plus! Mai vedem. Aveti idee ce distanta e intre voi -aeroportul Tenerife Nord–si Poerto de la Cruz?,ca noi cam pe acolo o sa aterizam!?
  MULTUMIM INCA O DATA SI MULTA BAFTA IN CONTINUARE!

  1. Sunt în jur de 80 de kilometri de la Aeropuerto Norte la noi. Aţi găsit până la urmă bilete?

 3. Mai Janghinoaso, crezi ca macaronarul asta va tot ofera mese ca este bun samaritean? Cred ca in final o sa trebuiasca sa achiti nota de plat in natura. Daca nu cumva italianul este poponar si atunci o sa trebuiasca sa stea capra ginerica…

  1. Mai Silviule, aici ginerica. Uite ca spre dezamagirea ta mai sunt si buni samariteni, nu doar opariti ca tine. Bafta multa in viata asta scurta.

Leave a comment

Lasă un răspuns