Când eram la Sibiu, conectat la presă, mă amuzam cu colegii de tăierile de panglici de la inaugurări. Cele mai multe panglici cred că a tăiat Herr Johannis. Ba o stradă, ba un parc, ba un sediu de ceva. În ultima vreme, cum nu e mai e rost de nicio campanie, cred că s-a plictisit să tot dea cu foarfeca, că a dispărut momentul din peisajul inaugurărilor.
O lecţie de PR care bate Sibiul, am văzut însă aici în Tenerife. Am răsfoit ziarul de sud zilele trecute şi pe la început, pe trei sferturi de pagină 7, cu două poze mari, o mare inaugurare. Mi-a sărit în ochi poza, cu patru personaje, printre care un popă, care munceau să mărunţească nu o panglică, ci ditamai ghirlanda cu floricele, bănuiesc eu artificiale. Sub poză scria aşa: Autorităţile insulare şi locale au participat împreună cu administratorul parcului, Wolfgang Kiessling la prezentarea nutriilor.
V-aţi prins că e vorba de Loro Parque, super grădina zoologică şi parc de distracţii din Puerto de La Cruz, Tenerife, pe lângă care am trecut de două ori şi unde plănuim să şi ajungem într-o zi liberă a lui Je, ca să putem povesti una alta. Parcul de 135.000 de metri pătraţi, ridicat neamţul Wolfgang Kiessling, în 1972, are cică de toate – am auzit şi citit – dar nu avea nutrii, aşa că „vila” nutriilor, cu lac şi gazon a fost inaugurată cumare fast. Pe numele lor Murphy şi Khali, cele două nutrii au avut onoarea să ronţăie şi să se scalde în faţa unui fel de Boc mai mare, „el presidente del Cabildo de Tenerife, Richard Melchior”. Vieţuitoarele de trei respectiv patru ani, originare din sud estul Asiei, au emigrat şi ele în Tenerife din Germania, unde locuiau în Grădina Zoologică din Landau. Specia lor ar fi cea mai mică dintre cele 14 existente în lume, ele putând să atingă până la 65 de centimetri lungime. Motivul pentru care sunt căutate de Grădinile Zoo este pentru că apecia lor este una dintre cele mai jucăuşe, lucru esenţial pentru a atrage vizitatori.
Ce e drept, la Zoo e mai plăcut să vezi nişte animale vioaie decât unele toropite şi plictisite. Nu se mai încumetă niciun turist afumat să bage piciorul în cuşca tigrului, ca să vadă că e adevărat.
Iar acum la final, temă pentru PR-iţele lui nea Johannis: cum şi la Sibiu se vor mai aduce animale, de ce să nu apară în Click, Libertatea, Cancan, Adevărul, Tribuna, plus televiziuni că la Zoo în Dumbravă s-a mai adus un locatar? Cu fast, speech şi şampanie află toată ţara şi revin turiştii la Sibiu. În ultima vreme grădina zoologică a fost populată mai discret şi ştiu că s-a vorbit mai mult de bani, decât de locatari.
Noi am stat 7 zile din care una am petrecut-o in Loro Park. Pregatiti-va sa vedeti spectacole oferite de animale si de oameni. E super, am vazut cateva gradini zoologice faimoase, dar asta e aparte. Si speram sa ajungem sa le vedem si pe noile venite, ne pare rau ca n-am fost acolo sa le intampinam.:)