Hotărârea noastră de a pune punct vieţii din România, de a emigra şi a alege o insulă în Atlantic pentru asta, ne-a arătat feţele urâte ale oamenilor de lângă noi. Persoane de la care ne aşteptam la susţinere (morală, nu vă gândiţi la bani sau alte-alea) n-au ştiut cum să-şi dovedească mârşăvia mai iute. În acelaşi timp, ne-am trezit cu mâini de ajutor din direcţii ce le consideram „drum închis” sau, mai mult, nu ştiam că există. Meiluri, telefoane şi alte mesaje de la cunoştinţe foarte îndepărtate şi străini, oameni care au arătat că le pasă de soarta noastră şi au vrut să ne amintească că nu suntem singuri. Şi că putem oricând să ţipăm dacă e nevoie de ceva… aşa, ca de la om la om. Dragilor, vă mulţumim că existaţi!

Categoric, putem merge în continuare pe drumul nostru chiar dacă lupii latră şi baborniţele se băs. Dar parcă altfel ne trezim când ştim că sunt oameni (mulţi) care se gândesc cu gând bun la noi. Şi este bine.

Join the Conversation

No comments

 1. Daca nu as fi atat de vanitos probabil ca v-as invidia, sau poate ca va invidiez dar vanitatea ma impiedica sa recunosc.
  Anyway, sunteti faini; vorba ta, puteti tipa si la mine daca e nevoie de ceva, asa ca de la om la om!

  Bafta in continuare!

 2. Nu fii suparata ca altii va invidiaza, oricum eu ma bucur pt voi, si am sa va dau o ideee de afacere, dar spune-mi te rog cat costa urmatoarele:
  – o masa de amiaza si una de seara pt o persoana, o bere, un vin, o apa minerala si o bautura racoritoare?
  – daca inchiriezi inca doua studiouri ca al vostru scade pretul?
  – biletul dus intors pana in tenerife, avion binenteles

  sa stii ca apreciez noul tau look

 3. Asta-i doar inceputul 🙂 Dar ganditi-va ca ati facut un pas important, in care ati investit tot ce s-a putut (nu ma refer doar material), care o sa va schimbe total vietile, asa ca trebuie sa va ganditi la prioritatile voastre, nu la cei care va invidiaza; iar daca va invidiaza cu atat mai bine, inseamna ca sunteti persoane importante 🙂 Multa bafta si aveti aveti si sustinerea mea (care vine de pe coasta altui ocean, al Pacificului).

 4. De ce traiti cu impresia, falsa , ca sunteti invidiati? Una este sa vizitezi Tenerife ca turist si alta este sa supravietuiesti acolo si sa gasesti de lucru, mai ales daca nu vorbesti limba spaniola. Eu unul va compatimesc si ma gandesc la situatia voastra: fara bani si printre straini, care chiar daca sunt comunicativi, nu se gandesc decat la propriile lor probleme. Doar acum aveti ocazia sa cunoasteti egoismul occidentalilor. Vad ca sunteti dispusi la orice fel de slujbe si asta-i bine, cu o conditie, sa nu va umiliti total. Ce sa va mai spun, bafta in continuare. Fiti optimisti, ca doar voi singuri puteti sa va ridicati moralul! Norocul este ca sunteti doi. Ar fi fost mult mai greu de unul singur. Am trait si eu in Spania o perioada, asa ca vorbesc in cunostinta de cauza.

 5. N-are rost să băgaţi în seamă nimicurile umane! Important este să faceţi tot ce puteţi pentru a pune temelia unei noi vieţi acolo, apoi puteţi să vă întoarceţi în vacanţă şi să fiţi voi mai buni ca cei pe care i-aţi lăsat aici cu gândurile lor mârşave şi să-i ajutaţi să treacă peste ele!

 6. In Tenerife sunt cercetasi? Daca sunt luati va rog legatura cu ei, noi va vom sprijini cu referinte bune din Sibiu. Daca nu sunt, indrazniti sa imaginati crearea unui centru local (un cerc de aventura) in care sa va ocupati (chiar si ca voluntari pentru inceput, apoi ca profesionisti in animatia de vacanta) de copiii celor care viziteaza insula (avantaj engleza) sau localnici. E o idee simpla de activitate care se si preteaza locului si e si frumoasa.

 7. Citadela, mulţumim pentru sprijin. Dacă tot te oferi să ne ajuţi, poţi să ne trimiţi nişte murături româneşti, în sare? Că ăştia de aici, pe lângă că nu ştiu să pună murături, nici de importat n-au auzit… sau, cel puţin, n-au distribuitori buni. 😀

  Florin, o cină costă, în medie, 7 euro (depinde la ce restaurant o mănânci). Berea este cea mai ieftină 1 euro (halbă mică), apa 1 euro sau 1,5 euro, un freş de portocale vreo 2,50, cola nu ştiu, dar până în 2 euro. Totul e negociabil, deci şi studiourile, dacă le închiriezi din acelaşi loc, mai tragi de preţ… Nu ştiu cu cât. Avionul costă, dacă iei din timp bilete, în jur de 220 de euro de persoană. Poate mai puţin cu vreo 30 dacă chiar ai noroc. Nu ştiu la ce idee de afacere te-ai gândit dar noi ziceam ceva cu o terasă cu mici la grătar… Ăştia n-au pe aici, am sparge tot! 😀

  Roxana, îţi primim cu mare bucurie încurajările… ca de la emigrant la emigrant. 🙂

  Dan, dacă tu ne compătimeşti înseamnă că ai avea nevoie de o porţie de Tenerife. Ai vedea că nu avem deloc nevoie de compătimire şi chiar dacă, din punctul tău de vedere, o ducem rău, noi ne simţim bine în pielea noastră de români nevorbitori de spaniolă şi fără job stabil pe insulă. Viaţa de aici este minunată chiar dacă mergem şi cinci kilometri pe zi să ne căutăm de muncă. E ceva ce se cheamă credinţă şi optimism. Nu ţi-ar strica.

  Sorin, ne întoarcem în vacanţă în Sibiu şi punem bazele unei şcoli de vară „Cum să nu bagi seama la răutăţile lumii şi să mergi pe drumul tău… fie că duce pe Kilimandjaro sau pe Tenerife”.

  Scouty, n-am cercetat dacă-s cercetaşi pe aici, mulţumim de idee, o să căutăm. Am găsit un anunţ pentru voluntariat, am vrea să ne băgăm ca să învăţăm spaniola… Mâine ne interesăm ce trebuie să facem… Chestiile pe care le spui tu cu dezvoltarea unui centru de distracţii aici sună bine, deocamdată şi-n capetele noastre se învârt multe planuri de afaceri aici, pe mail la fel, suntem bombardaţi (în sensul bun) cu alte idei de afaceri… Pas cu pas. Şi cu voie bună! Fără stres 😀

Leave a comment

Lasă un răspuns