Job-ul pentru care mă agitam la începutul săptămânii şi pentru care m-am dus din nou vineri peste deal, în plantaţia de banane s-a dovedit o păcăleală.  Cei drept aveam rezerve încă de la început, dar mi-am zis că nu se ştie niciodată. Mi-am învăţat însă lecţia că dacă spaniolii spun că nu au nevoie de nimeni, atunci nu trebuie să te iei după români:). M-am dus iar pe plantaţie, vineri la 11, ca să dau de „encargado” (şeful uneia dintre plantaţii) şi am dat. Omul, un spaniol la vreo 70 de ani, mi-a spus direct că nu are nevoie de oameni şi să încerc la alţii, deşi nu crede că ar fi undeva locuri, dar… dacă vreau, îl pot aştepta pe patron, care vine doar vineri, sâmbătă şi luni, pe la 14.

Am zis să stau, că n-am nimic de pierdut în afară de timp. Şi am stat patru ceasuri bune, pentru ca într-un final să dau de patronul cel mare. Don Florentin şi-a vizitat toată proprietatea într-un BMW X5 şi pe unde s-a oprit nu a coborât din maşină. La una dintre plantaţii l-am ratat pentru că tocmai pleca din faţa mea, după ce vorbise cu angajatul lui şef peste muncitorii de la banane. L-am depistat mai târziu însă în plantaţia de roşii. Stătea la poveşti din maşină cu şeful peste tomate, pe care deocamdată nu le mai cultivă, dar cică în toamnă ar planta din nou.

Îmi spuseseră ceilalţi români cu care am mai vorbit cât am aşteptat, (Adrian, un constănţean care vedea de o mică fermă de animale cu vaci, porci, găini şi raţe şi Sandu, din Călăraşi, muncitor pe plantaţia de banane), că patronul e unul bătrân, dar de afacere se ocupă mai mult fiul lui, plecat acum în Anglia.

Când l-am văzut, nu m-am mai întrebat de ce nu coboară din maşină, ci cum de mai conduce. Era un bărbat către 90 de ani, care vorbea mult prea neinteligibil spaniola pentru mine. Noroc cu şeful din plantaţia de roşii, care traducea din spaniolă în spaniolă.:) Pe scurt, omul mă trimitea la plimbare, ceea ce am şi făcut.

Azi, Je a început din nou munca, după ce ieri am fost în excursie în Buenavista del Norte, la Tenerife Ladies Golf Open. Eu îmi caut în alte domenii de lucru, dar deocamdată tocmai a sunat Dan că sunt valuri bune şi o vor ţine toată săptămâna, aşa că e rost de fotografii de surf. Sper să iasă şi bani, nu doar distracţie. Am plecat.

Join the Conversation

6 Comments

  1. nu te descuraja, seba. mai ai un pic de rabdare, pana la urma tot o sa gasesti ceva. gandeste-te la tot ce ai putea sa faci, la tot ce ti-ar placea sa faci si exploateaza-ti toate calitatile la maxim. bafta!

  2. Pai cum reuseste cel tanar sa conduca din Londra activitatile din Tenerife . Eu cred ca activitatea tot cel batran o conduce .

Leave a comment

Lasă un răspuns