Aşa. De unde să încep? N-am habar, dar trebuie rapido să scriu textul ăsta înainte să plec la muncă. Nu m-aş grăbi aşa, dintr-o dată, dar n-am mai ţinut jurnalul în ultima săptămână, parte din cauza internetului, parte din cauza programului plin, şi unii dintre voi, cititorii noştri, aşteptaţi veşti.

Cu ce ne-am ocupat timpul? Cu tot felul de activităţi, şi nu toate recreative cum ar fi surful, snorkelingul, tolăneala pe plajă sau statul la poveşti cu noi prieteni. A fost şi de muncă, că Seb s-a implicat mai puternic în vechile lui proiecte cu saiturile dedicate distracţie şi vieţii de noapte din Tenerife (iar asta a implicat ieşiri în cluburi, ce chin…), iar eu, muuuultă muncă, ca de obicei 😀 (Jose mi-a dat şi două zile libere, deci am muncit şi acasă, la făcut limonadă, nu numai pe plajă)

Mi-am descoperit plaja preferată: chiar dacă are o suprafaţă mică, e ideală - datorită nisipului de o granulţie perfectă

Am fost şi la Adeje, orăşelul aflat la 5 kilometri de noi, ca să-i cunoaştem pe Ana-Maria din Satu Mare şi Marius din Bucureşti, un cuplu foarte drăguţ care trăieşte în Tenerife din martie, la fel ca noi (Marius e mai vechi pe insulă, cam cinci ani de vechi, lucrează în construcţii; Ana-Maria a lăsat o carieră de director în vânzări la o reprezentanţă auto din Bucureşti pentru a se muta în Tenerife şi acum lucrează la o agenţie de curăţenie – nu vă gândiţi la criminali plătiţi 🙂 ). Oraşul este mic, liniştit şi, în unele părţi, cochet, are trei şcoli, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, judecător de pace (!) şi cam tot ce ar trebui să aibă un oraş normal, locuit de oameni normali. A, da, şi e plin de români. Bine, nu plin-plin-nimic în afară de români, da’ muuulţi.

La surf n-am progresat aşa cum v-aţi aştepta voi, că surful, în definitiv, e mare scofală. Da’ un pas înainte tot am făcut, că am trecut de la statul în genunchi pe placă la încercarea de ridicare în picioare şi fireasca cădere în apă din secunda următoare. Io zic că e bine 😀 şi spun asta mai ales pentru că ultima dată când am făcut surf n-am dat cu ceară pe placă. Adică în aşa condiţii, cu o placă neceruită, e firesc ca piciorul din faţă, ce nu stă pe grip, să alunece. Şi acum vă întrebaţi ce surfer e ăla care intră în apă fără să dea cu ceară pe placă. Şi eu încă mă întreb, deşi răspunsul e mare, în faţa mea.

Am descoperit o plajă nouă (nouă pentru noi), mică şi liniştită, nepopulată cu copii plângăcioşi şi căcăcioşi (da măh, am călcat într-un rahat de copil mic pe plaja del Duque, în timp ce munceam – nu mă întrebaţi de unde ştiu că-i de copil mic, pentru că pur şi simplu ştiu – de am înjurat toţi pempărşii din lume ce nu stau unde trebe’… nu înţeleg mania părinţilor de a-şi lăsa mititeii dezbrăcaţi pe plajă, fără scutec pe cur). Şi plaja de care vă zic are un nisip alb şi aşa perfect încât nici nu vreau să împărtăşesc cu voi locaţia ei ca să nu veniţi şi s-o acaparaţi 😀 Hai măh că vă zic, e la colţul sudic al plăjii stâncoase Fitenia. V-am lămurit, aşa-i?

Seb s-a îndrăgostit de noul spot de snorkeling care, parece, e plin de peşti mari şi coloraţi

Cât despre noul loc de snorkeling peste care am dat lângă plaja cea albă, e de nota… ăăă 9+, pe scara Seb, care spune că a văzut peşti foarte mari, cei mai mari pe care i-a întâlnit în incursiunile lui subacvatice. Io nu i-am văzut pe ăia marii, dar mi-au dat de ochi, într-adevăr, multe bancuri din diferite specii. Chiar dacă apa nu-i mare, spectacolul subacvatic e grozav la Fitenia. Da e nevoie de papuci de apă, că sunt şi arici de mare, deh, cam ca peste tot unde sunt stânci, pietroaie şi alte chestii pe care ei găsesc mărunţişuri de-ale gurii. Noi am folosit papucii de uscat.

Atât. Până la viitorul post, pe care-l sper apropiat.

[nggallery id=68]

Join the Conversation

6 Comments

 1. No faine ocupatii…perfecte de umplut timpul.

  Si in rest…noutati?

  La sora-ta la nunta te mai duci?

 2. Mai da parca v-ati nascut acolo 🙂 Plec si eu la mare. Nu imi vine sa cred!!!!!!!!!!! Cand voi intra prima data in apa la voi ma voi gandi 🙂

 3. Servus

  Cum pot sa iau legatura cu voi pe mail ?
  Ajung in Tenerife pe data de 10 august.

  O zi frumoasa si multe ganduri bune!

 4. Da’ ştiu că eşti agitat, nu glumă. A trecut o zi de când ne-ai trimis un mail şi cum nu ai primit răspuns rapid, ţi-ai zis că sigur e o problemă cu adresa de mail, nu? Ştiam eu…
  Ţi-am răspuns la mesaj. Călătorie plăcută!

 5. ti-am trimis si noi info despre pensiunea de la sulina. poate ne vedem prin ianuarie in tenerife. om avea vreme buna atunci?…

Leave a comment

Lasă un răspuns