Sunt mai multe lucruri mărunte pe care le trăim noi pe aici şi cărora nu le-am dedicat posturi speciale, aşa că mai punem o tentaculă la caracatiţa noastră: Ştiri pe scurt din Tenerife.

„Şezlon” de plajă şi de cazat musafirii

De trei săptămâni avem pe balcon sezlong de plajă. Tot de atunci săptămâni Je nu a stat niciun minut la soare pe el, din criză de timp. Plecăm înainte ca soarele să ajungă pe balcon şi venim după apus.

Povestea şezlongului sau a „şezlonului”, cum ar spune un om de afaceri sibian, propritar de ştrand municipal,  e simplă. Nu! Nu l-am cumpărat, nu l-am primit şi nu l-am şterpelit. L-am reciclat din stradă de la bassura. Dintr-o stivă de vreo cinci, acesta e doar puţin ciobit, în rest arată ca nou, cu puţină indulgenţă. Cu o saltea, devine patul ideal pentru musafiri. :))

Italienii şi marocanii ne dau deşteptarea

Avem vecini gălăgioşi. Jos o familie de italieni numeroasă de italieni, care de o vreme e mai liniştită. Credem că a dispărut bunica, pentru că nu ne mai trezim în urletele ei nebune.

Lângă noi e o „celulă” Al-Queda: doi marocani la care cel puţin odată pe săptămână se strâng mai mulţi şi noaptea pe la 3 se iau la ceartă. Din cele mai dulci vise ne trezim ca şi cum am fi în mijlocul unei răpiri. Musai să-i înregistrăm odată. Încă nu s-au bătut.

PS. Bunica nu a dispărut, plecam noi prea devreme de acasă. „Non voglio!!!” urlă nepotul acum, iar bunica încă nu a explodat…

Join the Conversation

5 Comments

 1. :)) Hai ca m-ai facut sa rad. Eram terminata de faptul ca unii parinti nu stiu sa isi educe copii si il chinuie pe al meu care l-am invatat sa fie bun sa nu bata, sa nu ia jucaria altuia etc. Ma intreb oare daca am facut bine. Dar faza cu “Non voglio!!!” m-a facut sa o iau de la capat cu zambetul pe buze. Eu am o vecina nebuna jos care muta zilnic mobila de la 2 la 5 cand doarme cel mic. Isi asteapta nepotul in vizita. Se vezi ce voi misca eu mobila cand va veni “Non voglio!!!” al ei!!!

  1. Ai făcut bine, că bunul simţ şi educaţia primită de la părinţi încă sunt valori reale, chiar de lumea în care trăim şi-a schimbat reperele.

 2. Ce a fost usor, a trecut. Viata la limita boschetariei e interesanta si-n Romania, nu trebuie sa mergi in Tenerife pentru asta.
  Doar ca aici nu avem valuri, avem doar oameni care fac valuri…
  Viata e atat de frumoasa, incat trebuie povestita pe net. Lucrurile care ne convin, restul tine de viata reala.
  Si cum in viata trebuie sa faci compromisuri, va reamintesc ca rata la banca se cere platita. 🙂
  Sper ca nu v-am tulburat, multa re(creatie) in continuare.

  1. Domnule Iancu etc, noi povestim aici si ce ne convine si ce ţine de viaţa reală, care da, poate fi frumoasă. De tulburat nu ne-ati tulburat şi nici nu era nevoie să ne reamintiţi de ce se cere plătit. Multumim oricum.

Leave a comment

Lasă un răspuns